Школска 2017 / 2018


Посета Педагошкoм музеју

Ученици петог разреда са одељењским старешинама посетили су 21. септембра Педагошки музеј у Београду. Сваки музеј је посебан по нечему. Педагошки музеј је посебан по томе што је пун школских историјских предмета.У њему има преко 50.000 предмета који нас уче о развоју школства и образовања у Србији. На месту где је сада музејска зграда налазила се школа. После посете музеју прошетели смо центром Београда. Обишли смо Кнез Михаилову улицу и Теразије. Видели смо занимљиве уличне уметнике и мноштво страних туриста који су, као и ми, уживали у лепотама нашег главног града. Ова посета музеју научла нас је да колико год ствари биле мале - нама ће увек бити вредне и посебне.

Наташа Паспаљ и Уна Павичић (5_2)Шампиони Земуна

У ОШ “Соња Маринковић“ је од 17. до 19. 1. 2018. године одржано школско општинско првенство у кошарци за ученике седмих и осмих разреда. Кошаркашка секција дечака наше Школе освојила је прво место. За најбољег играча турнира проглашен је ученик VIII1 Милијашевић Илија. Првим местом остварили смо право наступа на градском такмичењу. Ослабљени због одсуства два играча, освојили смо четврто место.

Маниша Вукмировић

Стоје: Николашевић, Ињац, Милијашевић, Вучковић, Славуљ, Зимоња, Вукмировић Маниша

Чуче: Рутовић, Штрбац, Стегњаић, Петковић.

Најбољи играч земунских основних школа у школској 2015/16. и 2017/18.


Посета Музеју Николе Тесле

Наше одељење (V2) ишло је у посету Музеју Николе Тесле 22.3. 2018. године. За нас је сваки одлазак у центар града својеврсна авантура. Након пешачења кроз Алтину и вожње целом трасом аутобуске линије 15, стигли смо у центар града. Последњи мартовски снег учинио је наше пешачење до музеја још занимљивијим. У музеју смо на забаван начин научило много тога о животу и раду Николе Тесле. Прво смо гледали документарни филм о Николи Тесли.. Други део музеја где су изуми је један изум са којим смо радили експеримент. Експримент се заснивао на сијалицама и струји. У самом музеју налази се и одељак где је урна са остацима Николе Тесле. Кад смо завршили са посетом музеја сви смо огладнели и свратили до Meкдоналд ресторана. Након те паузе упутили смо се ка школи да би узели ранчеве ,и кад смо их узели сви смо се срећни вратили кући. Пре него што смо кренули у музеј цело одељење је говорило како ће бити досадно и како не желимо да идемо тамо , али када смо изашли из музеја схватили смо да посета музеју може бити и забавна и поучна у исто време.

Јана Новаковић и Алдиана Реџепи
Прва награда Јовани Ђикановић

На градском такмичењу „Златна сирена“, одржаном 22. 3. 2018. у Дечјем културном центру у Београду, ученица Јована Ђикановић IV3 je освојила прву награду у категорији страна народна песма са 94 поена. Њен таленат и вредан рад са учитељицом Иреном Пилиповић је вредновао жири у саставу:

Снежана Деспотовић, професор музике и дирегент Дечјег хора РТС-а;

Анета Илић, професор соло певања Факултета музичке уметности у Београду;

Бранислава Манојловић, професор музике и музички уредник I програма Радио Београда;

Мирјана Миличић Прокић, професор музике и музички уредник ДЕМУС-а

Честитамо Јовани Ђикановић и учитељици Ирени Пилиповић!

Међународни дан особа са Дауновим синдромом

У нашој школи у среду, 21. 3. 2018. различитим активностима обележен је Међународни дан особа са Дауновим синдромом. Подршка особама са Дауновим синдромом изражена је ношењем шарених или различитих чарапа које симболизују борбу особа са овим синдромом да се интегришу у друштво. У радионицама су учестволали ученици продуженог боравка, одељења II 1, II 4, III 3, III 4 и III 5. Током радионица ученици су: најпре погледали презентацију коју су припремили учитељи наше школе и на тај начин се упознали са Дауновим синдромом који настаје услед поремећаја на 21. пару хромозома, играли игру Весела стопала и креирали су свој пар шарених чарапа.

Географија - Окружно такмичење

У суботу, 28.04.2018. у ОШ „Бора Станковић“ у Београду одржано је окружно такмичење из географије. Од око 700 ученика, само око 50 се пласирало на републичко такмичење, јер је тест био, по мишљењу многих, веома тежак. Наши ученици остварили су огроман успех. Петорица их је учествовало, а два су изборила пласман на републичко талмичење које ће се одржати 20. априла у Новом Саду.

> > > > >
Име и презиме Разред Бодови Ментор
Лука Лукић 7 94 поена - 1. место Нинковић
Марко Бартула 7 81 поен - 2.место Нинковић
Алекса Михајловић 8 90 поена - 1. место Ковачевић
Немања Радић 8 87 поена - 2. место Ковачевић
Мирко Црногорац 8 79 поена - 3. место Ковачевић


Мирослав НинковићМали математичари

Ученици трећег разреда Наше школе остварили су изузетне резултате на Општинском такмичењу из математике.

I место: Андреј Врцељ III 1

II место: Јана Ђорђевић III 1, Миа Чикара III 1, Урош Варкашевић III 3

III место: Соња Сатара III 1, Лазар Савић III 1, Ђурђица Клашња III 2, Марија Грујић III 3, Томо Ђикановић III5


Књижевни сусрети

Дана 23. и 24.маја 2018. године у школској библиотеци је уприличен књижевни сусрет с Владаном Зецом за ученике од 1. до 3.разреда. Ученици 1. разреда су се упознали са догодовштинама јунака његове књиге ,,Приче из Зоограда“ у којима на занимљив начин писац приповеда о авантурама Кенгура Михајла,Зебрана Шаренковића, Милана Стоногића Босоногића, Крокодила Чеде и још многих занимљивих ликова.Свака прича је поучна и учи децу како да исправе неке своје лоше особине. Ученицима 2. и 3.разреда представљена је књига ,,Приче из Морскограда“ у којој су настављене авантуре ликова из претходне књиге. Учитељица Славица Дуговратић је у овом предивном делу своје ученике повела у нова догађања, и у којима су се њени ученици упознали са Комарцем Спасојем,Пипкославом Октоподићем, Крабославом Штипаљчићем и још са мноштвом занимљивих ликова са необичним именима.Сусрет је протекао у срдачној и веселој атмосфери.

Слободанка СундаћЧиталачка значка

У манифестацији "Читалачка значка" у школској 2017/18. години 37 ученика наше школе освојило је титуле. Мила Микулић, 3/2,освојила је две титуле: Велики поштовани говорник и Поштовани писар, а Николина Драгаш, 8/2 освојила је титулу Велики поштовани говорник. Неки ученици су освојили титуле Поштовани говорник, други су освојили Поштовани писар, а поједини ученици су освојили двоструке титуле. Завршни сусрет и додела награда ученицима одржана је 18.маја ове године у Свечаној сали Општине Земун, која је била испуњена до последњег места.Уз пригодан музичко-рецитаторски програм, који су приредили ученици земунских основних школа,и овогодишњи завршни сусрет је протекао у дивној атмосфери. Једну од музичких тачака на гитари успешно је извео ученик наше школе Сергеј Максимилијан Тумара,7/3.Књижевница Љиљана Нинковић Мргић је изрецитовала неколико својих песама.Ђаци су уживали са својим учитељицама, библиотекаркама, родитељима, бакама и декама, о чему сведоче фотографије у прилогу.

Слободанка СундаћОштро перце

Дана 22.маја 2018.године у ОШ ,,Свети Сава“ у Београду одржан је завршни сусрет и додела награда ученицима чији су радови освојили прва три места у својим категоријама. Свечана сала школе домаћина била је препуна талентоване, оригиналне и креативне деце која су пристигла и из Крагујевца, Младеновца, Гроцке, Београда. Ученици наше школе су и ове године заједно са својим учитељима, наставницима, библиотекарком учествовали у овом занимљивом пројекту. Њихов труд је препознат и награђен. Ученица Миа Чикара, 3/1 освојила је 1.место за сликовницу ,,Рак Кројач“ у категорији 3.разреда, а осам ученика 4/5 одељења .су са својом сликовницом ,,Златокоса“ освојили 2.место у категорији 4.разреда.

Слободанка СундаћАтлетика

Ученици наше школе су на овогодишњим такмичењима у атлетским дисциплинама остварили запажене резултате. Ученица VIII 2 Даница Ђорђевић је у дисциплини скок увис, другу годину заредом, постала државни шампион, освајајући редом Општинско, Градско, Међурегионално и на крају Републичко првенство. На Републичком школском такмичењу у Новом Пазару 15.5. скоком од 161 cm, поставила је лични рекорд и освојила прво место.

Ученик VI2 Лука Макивић освојио је друго место на Међурегионалном такмичењу у дисциплини 600 m за ученике 5. и 6. разреда. Ученица IV 5 Уна Вујичић освојила је друго место на Међурегионалном такмичењу у дисциплини 60 m за ученике нижих разреда.Има једна добра бака / има један добар дека

Ученица наше школе Анђела Лазић, IV 1 освојила је 3. место на литерарном конкурсу "Има један добар дека"" у организацији Књижевног клуба "Иво Андрић“. Анђела је 8.јуна примила диплому и добила две књиге. Њен таленат и труд су препознати и награђени на прави начин. Ова награда јој је подстрек да и даље настави да пише песме.

Слободанка Сундаћ


Дан девојчица

Ученице одељења III 3 обележиле су овогодишњи Дан девојчица посетом Starit Centru, који смештен у веома модерном простору у коме млади људи стварају виретелну ствраност и имплементирају је у све друштвене поре.

Ивана Домиан


Посета Музеју афричке уметности

Ученици 3/1 и 3/2 су учествовали на ликовном конкурсу „Разгледница из Африке“ у упознали се са уметношћу афричке културе.

Сања Живановић